Έξυπνο σπίτι


Έξυπνο σπίτι

Έξυπνο κτίριο eib/knx

Η τεχνολογία του μέλλοντος είναι αόρατη, έξυπνη, εύκολη στη χρήση. Τα έξυπνα σπίτια eib/knx είναι πλέον αναγκαιότητα σε μια σύγχρονη κατασκευή αντιλαμβανόμενοι πως έχουν πολλαπλά οφέλη ως προς την απλοποίηση της κατασκευής, τον έλεγχο του κτιρίου αλλά & της σημαντικής εξοικονόμησης ενέργειας που μας προσφέρουν για πολλά χρόνια.

Η ενσωμάτωση eib/knx των Η/Μ εγκαταστάσεων και εποπτεία, έλεγχος, ενημέρωση real time του ιδιοκτήτη αλλά & η απλοποίηση του χειρισμού αυτών μέσω της τεχνολογίας που προσφέρεται, οδηγεί σε μονόδρομο πλέον στην κατασκευή συστημάτων έξυπνου κτιρίου eib/knx. Ολα τα ανωτέρω δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκη αύξηση του προυπολογισμού, αντίθετα σε νέα κτίρια μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε συμπίεση κοστολογίου.

Να προτείνουμε κάτι: έξυπνο σπίτι δεν είναι το σπίτι γεμάτο με αυτοματισμούς, οθόνες, δύσκολα στο χειρισμό & κατανόηση χειριστήρια. Αντιθέτως είναι το σπίτι που με απλό τρόπο μπορεί ο οποιοσδήποτε να χειριστεί το οτιδήποτε αλλά διατηρώντας την ευελιξία να ενσωματώσουμε οθόνες, web servers, cloud μέσω internet ώστε να μπορούμε να εμβαθύνουμε και να διαφοροποιήσουμε οποιαδήποτε λειτουργία επιθυμούμε!
Δεν εννοείται να μπαίνω σε κρεβατοκάμαρα και να ψάχνω απο menu mini-οθόνης αφής (μα κάθε φορά) το φώς για να το ανάψω…

Εννοείται σε διάδρομο εφόσον ή φωτομετρία δείχνει βράδυ & το έχουμε προ-επιτρέψει να ανάψει απαλά το φώς στο 30%. Νυσταγμένοι να δούμε που πατάμε!


Η καθημερινότητα στα "έξυπνα σπίτια".

hmtech-eksypno-spiti

Σενάρια, ομαδοποιημένες εντολές, έλεγχος internet, εικόνα, ήχος, on-line ειδοποιήσεις.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να ορίσουν να εκτελούνται αυτόματα πολλές από τις βαρετές & επαναλαμβανόμενες λειτουργίες του σπιτιού, ή απλά με ένα κουμπί να αποχωρήσουν από το σπίτι βάζοντας το σε “away mode”.

Μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια, να δυσκολέψουν τη ζωή των επίδοξων διαρρηκτών, να επιλέξουν σενάριο “καληνύχτα/ καλημέρα/ φεύγω/ έρχομαι/ πανικός/ cinema/ music κτλ.” & φυσικά να ελέγξουν on-line όλα τα επιμέρους συστήματα: θέρμανση/ ψύξη, κάμερες, θυροτηλεόραση, μουσική, home cinema, αυτόματο πότισμα, γκαραζόπορτα, συναγερμός κτλ. Μπορούν να ενημερωθούν real-time εάν κάποιος χτυπά το κουδούνι της εξώπορτας (ενώ λείπουν) ή να ανοίξουν εξώπορτα σε κηπουρό ή σε επισκέπτη που έφτασε πιο νωρίς.

15 χρόνια εμπειρίας

Εγγυημένο αποτέλεσμαknx-cloud

knx-cloud

Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Ασφάλεια, άνεση, peace-of-mind & εξοικονόμηση ενέργειας. Σε σπίτια με αυτοματισμούς λειτουργούν μεταξύ άλλων ανιχνευτές θερμοκρασιών, κίνησης, καπνού, βροχής, ανέμου & πλημμυρών που τους επιτρέπουν να λαμβάνουν “πρωτοβουλία” ανάλογα με τα σενάρια ενεργειών στα οποία έχουν προγραμματιστεί να εκτελούν.

Έτσι, μπορούν να ρυθμίσουν αυτόματα την εσωτερική θερμοκρασία τους (πχ. έχω ηλιοθερμία άρα ζέστανε δωρεάν κατοικία), να ανεβάσουν μόνα τους τις τέντες (πχ. αποχώρηση ή προστασία από τον αέρα) να προσομοιώσουν κίνηση ανοιγοκλείνοντας τα φώτα και τα ρολά (αποθαρρύνοντας τους διαρρήκτες κατά την απουσία), να διακόψουν παροχή νερού εάν διαπιστώσουν πλημμύρα. Ολα με ταυτόχρονη ενημέρωση ιδιοκτήτη σε προγραμματισμένα σενάρια ανάγκης.

Τέλος (με εξαιρετικά αποτελέσματα) μπορούν να προγραμματίσουν λειτουργίες με τέτοιο τρόπο που σε συνδυασμό με τον βιοκλιματικό σχεδιασμό του κτιρίου να εξοικονομήσουν ενέργεια ή να βελτιώσουν την άνεση ζωής που αυτό τους παρέχει.